Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ


Διδάσκοντας σε ένα νηπιαγωγείο με μεικτό πληθυσμό (χριστιανοί - μουσουλμάνοι) είναι αναπόφευκτο ότι θρησκευτικές αναφορές είναι πιο θεμιτό να τις αποφεύγεις. Παρόλα αυτά υπάρχουν κατασκευές που γίνονται χωρίς να επηρεάζουν το θρησκευτικό συναίσθημα και κατασκευές που αρέσουν στα παιδιά. Να σημειώσω ότι τα αβγά τους αρέσουν πολύ βαμμένα  Έτσι οι φετινές μας κατασκευές είναι: 

α. οι κάρτες μας, δια χειρός νηπίων, κόκκινες για τα κορίτσια και γαλάζιες για τα αγόρια (μόνα τους διάλεξαν τα χρώματα. 


Κάποιες γράφουν Χρόνια Πολλά και κάποιες Καλό Πάσχα
β. τα καλαθάκια μας από χάρτινο πιάτο (μια κατασκευή που προτίμησαν πολλοί συνάδελφοι). Τα παιδιά έβαψαν το πιάτο, έκοψαν τα αυτιά (πάλι από πιάτο), τα ζωγράφισαν κόλλησαν τα μάτια και ιδού





γ. τα αβγά μας με την τεχνική του γκοφρέ πήραν κι αυτά τη θέση τους στο καλαθάκι



δ. το δώρο μου, οι λαμπάδες (4 αγόρια και 1 κορίτσι) για τους χριστιανούς μαθητές

Παίζω πασχαλινά παιχνίδια 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την. κ. Καλλιόπη Παπουτσάκη για τη δουλειά που έκανε με τα δωρεάν πασχαλινά on-line παιχνίδια της. Εμείς παίξαμε μερικά από αυτά από εδώ http://www.popi-it.gr/giortes/pasxa/on-line-paixnidia/

Ενώνω τα σπασμένα αβγά
Το παζλ της λέξης "Πάσχα". Μια παλιά εργασία. Τα παιδιά βάφουν και κόβουν το λαγό. Στη συνέχεια προσπαθούν να βάλουν στη σειρά τα γράμματα για να κάνουν ξανά το λαγό.





ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΜΕ
ΥΓΕΙΑ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ
ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ