Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

KADINSKY: ΣΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ


Μου αρέσει πολύ ο W. Κadinsky. Γιατί μέσα από τους πίνακές του μπορώ να δουλέψω τα σχήματα και τα χρώματα χωρίς να βαριούνται τα παιδιά. Βλέποντας τον κάθε πίνακα ξεχωριστά προσπαθούν να αναγνωρίσουν ποια σχήματα χρησιμοποιεί, ποια χρώματα, να φανταστούν τι δείχνει και γιατί το ζωγράφισε, να δώσουν ένα τίτλο στο κάθε έργο που βλέπουν.

http://www.wassilykandinsky.net/painting1922-1933.php

Κάθε χρόνο με εκπλήσσουν με τη φαντασία τους που είναι αστείρευτη. Άλλοτε είναι ένα πλοίο που βουλιάζει, άλλοτε μια γιαγιά που κάθεται, πότε ο ουρανός με τους πλανήτες, πότε ένα σκάκι, αερόστατα, ένας δεινόσαυρος κλπ.

Και κάθε φορά η ίδια απαίτηση: να κάνουμε κι εμείς έναν πίνακα; Ποτέ δεν τους χαλάω χατήρι. Το ίδιο και φέτος. Τρίγωνα, τετράγωνα, κύκλοι, ορθογώνια όλα στην υπηρεσία της φαντασίας.

Αφού σχεδίασαν, έβαψαν και έκοψαν σχήματα, χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και ξεκίνησαν να κολλάνε και να συνθέτουν.







το τελικό αποτέλεσμα:

Φέτος όμως είπα να το προχωρήσω λίγο παρακάτω και να το συνδέσουμε και με τα φθινοπωρινά φύλλα. Έτσι βλέποντας πολλά δέντρα με τους ομόκεντρους κύκλους στο διαδίκτυο ρώτησα αν θέλουν να κάνουμε κι εμείς κάτι ανάλογο. Ο ενθουσιασμός τους ήταν πολύ μεγάλος. Έτσι ξεκινήσαμε κι εμείς να κάνουμε το δικό μας δέντρο με ομόκεντρους κύκλους. Χρησιμοποιώντας κηρομπογιές, ξεκίνησαν. Ζωγράφισαν μεγάλους και μικρούς κύκλους και τους έβαψαν με διαφορετικά χρώματα τον κάθε ένα.












Εμάς μας άρεσε πολύ. Εσάς;

1 σχόλιο: